COVID-19/SARS-CoV-2 antigén és antitest kimutatás összehasonlítása

A 2020 tavaszán megjelent NADAL® COVID-19 IgG/IgM antitest tesztünk egy további antigén teszttel egészül ki szeptember közepétől, ami a COVID-19/SARS-CoV-2 teszt diagnosztikában újdonság!

Hogy a PCR tesztek mellett használatos, megfelelő minőséggel bíró teszteknek is megvan a diagnosztikai fontossága, azt példázza a következő, az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) által kiadott ajánlás is: „A diagnosztikai tesztek minden kategóriájának megvan a maga egyedi szerepe a vírus elleni küzdelemben.”

EGY DIAGNOSZTIKAI RÉS BEZÁRÁSA – A PCR -HEZ HASONLÓ KIMUTATÁS LEHETŐSÉGE

Míg a NADAL® COVID-19 IgG / IgM gyors teszt  a vírust közvetett módon detektálja, addig a NADAL® COVID-19 antigén gyorsteszt közvetlenül (ugyanis becslések szerint a vírus un. inkubációs periódusa az 1. és 14. nap között mozog, amikor már az emberek tünet nélkül is fertőzhetnek) észleli specifikus fehérjék jelenlétét a SARS-CoV-2 vírusból. Így az antigén detektálása lezár egy eddig nyitott diagnosztikai rést. A nukleokapszid fehérje (N) ideális vírus azonosítására, mivel a vírusban nagy mennyiségben található, és kellően specifikus a SARS-CoV-2-re. Ez a 4 legfontosabb strukturális fehérje egyike, ami részt vesz a vírusgenom replikációjában, transzkripciójában és csomagolásában.

A kétféle (antigén és antitest) kimutatás diagnosztikailag kiegészítheti egymást: akár a tünetmentes állapot alatti szűréstől kezdődően (az új antigén teszt használatával) a betegség lefolyását követő állapot (az eddigi antitest teszt használatával) monitorozásáig.

NADAL® COVID-19 antigén gyorsteszt SARS-CoV-2 a vírus nukleoprotien antigénjének kimutatására szolgáló gyorsteszt human orr- és garatmintából (243103N-20)
NADAL® COVID-19 antigén gyorsteszt SARS-CoV-2 a vírus nukleoprotien antigénjének kimutatására szolgáló gyorsteszt human orr- és garatmintából (243103N-20)

Specificitás: 99,9%
Szenzitivitás: 97,56%
Könnyen használható
Száj- és garat mintából végezhető vizsgálat
Szobahőmérsékleten tárolható
A teszt tartalmazza a mintavevő steril tamponokat is
Eredmény 15 perc alatt
Nem ad keresztreakciót human koronavírusokkal, mint hCoV-229E, -HKU1, NL63 and -OC43 vagy különböző influenza vírusokkal, mint influenza A/B
Kiszerelés: 20 teszt/kit

NADAL® COVID-19 IgG/IgM antitest gyorsteszt a szervezetben termelődő ellenanyagok kimutatására teljes vérből, szérumból vagy plazmából (243001N-10)
NADAL® COVID-19 IgG/IgM antitest gyorsteszt szervezetben termelődő ellenanyagok kimutatására teljes vérből, szérumból vagy plazmából (243001N-10)

Specificitás 99,2%
Szenzitivitás: 94,1%
Könnyen használható
teljes vér (vénás vér, vagy ujjbegyvér), szérum vagy plazma
Szobahőmérsékleten tárolható
Eredmény 10 perc alatt
Kiszerelés: 10 teszt/kit